„De la munte la mare”
Comunicat de presă
Vineri, 1 aprilie 2011, Şcoala cu clasele I-VIII nr 1 Poarta Albă a organizat concursul naţional ” De la munte la mare” , concurs înscris în Calendarul Activităţilor Educative regionale şi interjudeţene din anul şcolar în curs. Proiectul se încadrează în categoria educaţie ecologică şi protecţia mediului înconjurător şi a fost realizat în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Înconjurător Constanţa, O.N.G. Mare Nostrum şi 50 de şcoli şi grădiniţe din judeţele Vaslui, Suceava, Bacău, Teleorman, Buzău, Timişoara, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Dâmboviţa, Alba, Satu-Mare, Maramureş, Bihor, Braşov, Argeş, Vâlcea, Caransebeş, Brăila, Bucureşti, Constanţa.
Concursul are la bază 4 secţiuni: prezentări Power Point având ca temă “Atracţii turistice din judeţul nostru” pe care le pot crea elevii claselor V-VIII şi care sunt evaluate în funcţie de originalitatea temelor, a conţinutului, modul de organizare şi prezentare; expoziţie/concurs de fotografie, desen, colaje pe tema “ Plante şi animale din zona specifică” la care pot participa elevii claselor I-IV şi în cadrul căreia sunt evaluate respectarea tematicii, peisaje fotografice;concurs de realizare a unei machete cu specificul fiecărui judeţ la care pot participa elevii claselor I-VIII în cadrul căruia sunt evaluate creativitatea şi modalitatea de prezentare, machetele fiind făcute din materiale reciclabile ; expoziţie-concurs de desen şi pictură cu tema “ Animalul meu preferat” la care pot participa preşcolarii.Toţi concurenţii primesc diplome de participare, iar pentru fiecare secţiune se acordă Premiul I, II, III pe fiecare ciclu de învăţământ.
Printre obiectivele de bază ale proiectului se numără educarea ecologică şi dezvoltarea simţului estetic la elevi, cadre didactice, comunitate locală, părinţi. Proiectul a avut un impact pozitiv asupra elevilor şi a comunităţilor locale dovadă fiind numărul foarte mare de colaboratori care au dorit să participe la concursuri. Implicarea elevilor şi a cadrelor didactice în acest proiect a dus la dezvoltarea abilităţilor acestora de cercetare şi explorare a lumii vii şi la o bună colaborare între instituţii.
Coordonatorii proiectului sunt : director prof. Mangri Florentina, înv. Farcaş Laura, înv. Filip Diana, prof. Mihalcea Niculina, secretar Iliescu Manuela.
“Prin acest proiect ne-am dorit formarea în rândul elevilor a unei atitudini ecologice active şi responsabile care să permită manifestarea unei conduite adecvate în relaţia cu mediul” a declarat dir. prof. Mangri Florentina.
Director,
prof. Mangri Florentina
Consilier imagine,
prof. Carapcea Georgiana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu