joi, 26 ianuarie 2023

                                               24 Ianuarie - Mica Unire

   Ziua de 24 ianuarie 1859 a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, prin numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei ( 5 ianuarie 1859 ) și al Țării Românești ( 24 ianuarie 1859) .  „Mica Unire” a fost primul pas spre România, spre Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

    Doamna prof de istorie Fasie Adriana, împreună cu doamna prof de educație muzicala Tudor Cristina au organizat un  program artistic alături de elevii cls V-VIII, program desfășurat în cadrul scolii, în data de 19.01.2023, o activitate apreciata atat de colectivul de profesori ai scolii noastre, cât și de părinții prezenți. Titlul activităţii este «  24 Ianuarie - Mica Unire », iar printre obiectivele au fost : deprinderea de cunoștințe istorice referitoare la Unirea Principatelor Române de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza la 24 Ianuarie 1859, dezvoltarea sentimentului patriotic și a spiritului de competiție. Doamna  profesor Făşie Adriana a pezentat semnificatia evenimentului, apoi a fost urmată de recitări de poezii , lecturarea unor scrisori de o deosebita importanţă istorică, cântece patriotice tematice cântate de corul şcolii, coordonat de doamna prof. de educaţie muzicală , Tudor Cristina.  

    Ziua Micii Uniri a fost marcata de preșcolarii de la GPP Poarta Albă, preşcolarii de la Grădiniţa cu P.N. Nazarcea și elevii cls P-IV, alături de doamnele educatoare și doamneleȋ nvăţătoare prin realizarea unor activități  atractive precum: vizionarea unor PPT.uri, realizarea unor desene, colaje, dramatizare, dansuri și cântece specifice zilei. Coordonatorii proiectului au fost director prof. Mangri Florentina, CPPE, prof. pt inv. primar  Boldea Daniela, p.i.p Olariu Valentina, p.i.p Pȋrvu Adriana, prof. Făşie Adriana.


Consilier de imagine, prof. Carapcea Georgiana


































 


marți, 17 ianuarie 2023

 

    Școala noastră este înscrisă ȋn programul Școala siguranței Tedi- Ediția a VIII-a, 2022- 2023

Clasele I A, ȋndrumaţi de dna prof pt ȋnv primar Silveşan Raluca şi I B indrumaţi de dna prof pt ȋnv primar Ioana Daniela, au desfăşurat cea de-a cincea lecţie, ,, Prevenirea, recunoașterea și gestionarea bullyingului’’.

     Prin joc, elevii claselor I au fost incurajati sa desfăşoare diverse activităţi, au aflat informaţii noi şi utile pentru creşterea siguranţei lor pe drum spre şcoală, la şcoală, in mediul online şi atunci când sunt singuri acasă. Pe parcursul anului şcolar, în cadrul proiectului, se vor desfăşura activităţi interesante la nivelul cls I.Programul național Școala Siguranței TEDI, adresat elevilor de clasa I, continuă cu a VIII-a ediție în anul școlar  2022- 2023.

     Prin activitățile și jocurile distractive concepute pentru ei, cu sprijinul partenerului MASPEX România și prin intermediul cadrelor didactice, TEDI îi ajută pe copii să descopere noi informații utile pentru creșterea siguranței lor pe drum spre școală, la școală, în mediul online și atunci când sunt singuri acasă.

Tedi – Școala Siguranței” este un program educațional care se înscrie în inițiativa remarcabilă a îmbunătățirii siguranței celor mici din clasa I. Programul este inițiat de firma Maspex Romania și brandul Tedi, împreună cu Ministerul Educației Naţionale și Ministerul Afacerilor Interne prin Poliția Română.

Director, prof. Mangri Florentina

CPPE, prof. pt inv primar, Boldea  Daniela